Eläminen vasomotoristen oireiden kanssa

Nainen emojipäällä ravintolassa

Vaihdevuodet ovat luonnollinen elämänvaihe, mutta vasomotoriset oireet ovat lääketieteellinen tila, joka voi vaikuttaa esimerkiksi uneen, työhön ja ihmissuhteisiin.1,2

Vasomotoriset oireet voivat vaikuttaa elämän eri osa-alueisiin2

Elämän osa-alueita, joihin vaihdevuosiin liittyvät vasomotoriset oireet voivat vaikuttaa:*

Omakuva 100%, uni 94%, mieliala 81%, ihmissuhteet 81%, työ 69%, keskittyminen 69%, sosiaalinen tilanteet 69%, fyysinen terveys 50%, päivittäinen aktiivisuus 44%

Keskustele lääkärin kanssa siitä, miten vasomotoriset oireet vaikuttavat elämääsi.


*Tutkimuksen toteutus: 16 naista Ranskasta ja Isosta-Britanniasta sai vastata elämänlaatua koskeviin avoimiin kysymyksiin.

Vaikuttavatko vasomotoriset oireet elämääsi?

Vastaa kysymyksiin ja selvitä, miten kuumat aallot ja yöhikoilu vaikuttavat sinuun.


Tulostesi perusteella sinulla on oireita, jotka voivat liittyä vaihdevuosiin. Keskustele lääkärin kanssa.

TÄRKEITÄ TIETOJA KYSYMYKSISTÄ: Tulokset eivät muodosta ammattimaisia lääketieteellisiä neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Jos sinulla on vaihdevuosiin liittyviä kysymyksiä terveydentilastasi, niistä on aina hyvä keskustella lääkärin kanssa. Tämän sivun kysymysten tarkoituksena on auttaa naisia kuvailemaan vaihdevuosiin liittyviä oireita ja vaivojen vaikeusastetta ja edistämään keskustelua lääkärin kanssa. Henkilötietoja ei tallenneta tai jaeta kolmansille osapuolille.

0 out of 0 questions correctly

Nainen, jolla silmälasit ja puhelin
Nainen, jolla silmälasit ja puhelin

Vasomotoristen oireiden hoito

Kirjallisuusviitteet:

  1. Santoro NF. Menopause. In: Crandall CJ, Bachman GA, Faubion SS, et al., eds. Menopause Practice: A Clinician's Guide. 6th ed. Pepper Pike, OH: North American Menopause Society, 2019;1-21.
  2. English M, Stoykova B, Slota C, Doward L, Siddiqui E, Crawford R, DiBenedetti D. Correction to: Qualitative study: burden of menopause-associated vasomotor symptoms (VMS) and validation of PROMIS sleep disturbance and sleep-related impairment measures for assessment of VMS impact on sleep. J Patient Rep Outcomes 2021;5(1):42.